Trūksta geležies nuolatos, ką daryti?

Geriausia geležį gauti su maistu, o ne iš maisto papildų. Maistiniai geležies šaltiniai yra gyvūninės (trivalentė arba hemo geležis) ir augalinės (dvivalentė – nehemo geležis) kilmės. Pastaroji, augalinės kilmės maisto produktuose randama geležis, pasisavina 3-5 kartus blogiau, nei iš gyvūninės kilmės maisto. Tačiau, tinkamai sudėliotas valgiaraštis, net ir su augalinės kilmės maistu, gali užtikrinti geležies poreikį. Gyvūninės kilmės geležies šaltiniai: Jautiena, triušiena, žvėriena, kalakutiena, vištiena, žuvis, subproduktai (kepenys, liežuvis)

Augalinės kilmės geležies šaltiniai: Avižos, rugiai, grikiai, ankštiniai (pupos, lęšiai), tamsiai žalios daržovės (špinatai, petražolės, kale kopūstai), burokėliai, riešutai (anakardžiai, migdolai, graikiniai), sėklos (sezamų, moliūgų, kanapių, chia), džiovinti vaisiai ( slyvos, abrikosai, razinos, datulės).  

Į klausimą atsakė:
VšĮ „Sveikatai palankus” specialistai