Pagal rekomenduojamas maistinių medžiagų ir energijos normas baltymai 2‒64 metų amžiaus turi sudaryti ‒ 10–20 proc. Tai yra nuo 0,7 iki 1,2 ar net 1,5 gramų baltymų vienam kūno kilogramui.
Sveikiausi baltymai: riebi ir liesa žuvis, kiaušiniai, liesa balta neperdirbta mėsa be sausgyslių, odos, riebumas iki 10 proc., rauginti nesaldinti, pusriebiai pieno produktai, sėklos, riešutai, ankštiniai produktai (avinžirniai, lęšiai, pupos, pupelės, žirniai)
Apie 50 proc. visų gaunamų baltymų turi būti gyvūniniai, vaikams dar daugiau – apie 60-70 proc., nes jie turi daugiau nepakeičiamų aminorūgščių ir yra geriau įsisavinami.
Į klausimą atsakė:
VšĮ „Sveikatai palankus” specialistai
Share This Post