Ar reikia derinti maistą?

Gydytoja Zita Kapušinskienė. Maisto derinimo teorija atsirado beveik prieš šimtmetį. Jos pradininku laikomas amerikiečių gydytojas Herbertas Šeltonas. Šios teorijos šalininkai teigia, kad maisto derinimas netrikdo organizmo funkcijų, neleidžia kauptis kenksmingoms medžiagoms ir spartina jų pašalinimą iš organizmo, leidžia jaustis energingiems ir sumažina tikimybę susirgti įvairiomis (ne vien virškinimo trakto) ligomis. Kartu noriu paaiškinti, kad maisto derinimas yra tik viena sudedamųjų sveikos mitybos taisyklių dalis. Šias bendrąsias taisykles gali rasti internetinėje svetainėje adresu http://www.heart.lt/rizikos-veiksniai/mityba/sveikos_mitybostaisykles/7114/ Ten aptartos ir pagrindinės maisto derinimo taisyklės.

Gydytoja dietologė Edita Saukaitytė-Butvilė. Maisto derinimas nėra pagrįstas ir įrodytas moksliškai. Laikantis sveikos mitybos principų, valgant reguliariai ir įvairų maistą, nedidelėmis porcijomis, ir virškinimo sistema veiks gerai, ir jausitės puikiai.

Į klausimą atsakė:
Zita Kapušinskienė ir Edita Saukaitytė-Butvilė
Vaikų ligų gydytoja ir Gydytoja dietologė
Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras