Svarbu dažnai ir reguliariai valgyti (3 ar 4 kartus per dieną), tarp pagrindinių valgių įterpti sveikų užkandžių (tinka įvairūs riešutai, saulėgrąžų ar moliūgų sėklos, džiovinti vaisiai), vartoti riebesnius pieno produktus (pienas, grietinėlė, riebus jogurtas, sūris). Svarbu gauti daugiau kalorijų nei organizmui reikia fiziologiškai (fiziologinį poreikį didina fizinė veikla, sportas). Taip pat vaistinėse yra specialios paskirties padidintos energetinės vertės maisto produktų / kokteilių, kurie, esant dideliam poreikiui, gali būti įtraukiami į dienos racioną.
Į klausimą atsakė:
Aušra Šiškutė
Vaikų ligų gydytoja
Šeškinės poliklinikos Vaikams ir Jaunimui palankių paslaugų kabinetas
Share This Post